Mac Lipsticks review

71096-Pink-Shades-Of-Mac-LipstickLipstick

Er zijn in totaal 14 soorten lipsticks met verschillende afwerkingen en texturen. De kleuren en texturen hebben MAC inmiddels wereldberoemd gemaakt. Bijna alle lipsticks hebben een lange houdbaarheid met een intense pigmentatie. Ik heb hieronder een klein overzicht gemaakt van de texturen en houdbaarheid van de producten.

Standaard MAC Lipstick:

MAT: Een van de droogste lipsticks van alle MAC formules en tevens ook het meest slijtvast. De matte lippenstift geeft een volle, dekkende kleur en houd tot ongeveer 6 uur. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben ze geen glans.
RETRO MAT: Zeer vergelijkbaar met de matte formule, maar de formule is droger op de lippen en dus nog matter.
SATIN: De Satin finish zijn vrij mat zoals de Matte formule, maar met een beetje extra glans en een beetje minder droog op de lippen. De houdbaarheid is ongeveer 5 uur en zijn dekkend.
AMPLIFIED: Deze lippenstift is dekkend en vergelijkbaar met de matte formule, maar veel minder droog. De houdbaarheid is ongeveer 3 tot 4 uur.
AMPLIFIED CREME: Amplified Cremes zijn romig, redelijk houdbaar, rijk gepigmenteerd, en geven een glanzende afwerking aan de lippen. Vanwege de glans, zal de kleur na ongeveer 2 uur terug gaan lopen.
CREMESHEEN: Deze lipsticks zijn doordrenkt met parelmoerkleurige pigmenten en hebben een hydraterende serum, laten je lippen stralen door de colourproof dekking en glanzend crèmige gloss. De afwerking is zeer romig en heeft een redelijke glans. De houdbaarheid is ongeveer 2 uur, dus je zult deze sneller bij moeten werken, maar zijn zeer comfortabele op de lippen. De kleuren zijn redelijk dekkend, maar iets minder dan de bovengenoemde. Dit is een van mijn favoriete lipstick!
CREMESHEEN Pearl: Deze lipstick heeft dezelfde glans als de Creamsheen, maar met een koelere finish. Qua gevoel is deze ook vergelijkbaar als de normale cremesheens, maar zijn iets minder gepigmenteerde en romig.
LUSTRE: Deze formule geeft zuivere dekking, met een glans. Ik vind ze vergelijkbaar met de lippenstiften Glaze, maar een beetje meer dekking. Ze zijn glanzend, dus ze zijn niet de meest lang te dragen. Ik zou zeggen dat je kunt krijgen ongeveer 1-2 uur dragen.
FROST: Deze lipstick geeft een volledige dekking en is zeer rijk glanzende. Niet alle kleuren van deze lisptick zijn even draagbaar dus test deze voordat je ‘m koopt. De gemiddelde houdbaarheid is ongeveer 2 uur.
GLAZE: Waarschijnlijk is deze lipstick het meest transparant van alle lipsticks en heeft een mooie natuurlijke finish met een mooie glans. Deze lipsticks zijn maar 1 uur houdbaar en vervagen dus snel.

Niet-standaard MAC Lipstick:

A-Line Wedding DressesPRO LONGWEAR LIPCREME: Volgens MAC houd deze lipstick tot wel 12 uur, maar zelf vind ik 8 uur meer in de buurt komen met een minimale terugloop is dit al fantastisch. Hoewel de lipstick lang houdbaar is, zal deze niet zo uitdrogen zoals de matte lipstick. Fijne draagbaarheid en met een matte finish.
SHEEN SUPREEM: Deze formule is een lippenstift / lipgloss hybride. De lipstick is zeer glanzend en heeft een fijne draagbaarheid. Afhankelijk van kleur is deze tot 3 uur houdbaar.
MINERALIZE RICH: de Mineralize Rich lijn heeft een formule die bestaat uit 77 verschillende mineralen. Het is een zeer rijke en romige lipstick, zelfs romiger dan CREMESHEEN formule. De kleur glijdt op dekkend, maar nog steeds zorgt voor een mooie glans. Ze zijn zeer comfortabel om te dragen en duren ongeveer 3 uur. De prijs ligt iets hoger dan de gemiddelde lipstick, maar is een fantastisch product.
MATTENE: Ondanks het feit dat matte in de naam, deze lipsticks zijn eigenlijk heel romig en comfortabel aan te brengen. Ze geven volledig dekking en drogen je lippen niet uit zoals de Matte lipstick. Ze gaan voor een indrukwekkende 4 uur mee voordat ze iets beginnen te vervagen. Mattene lipsticks zijn geen blijvend product bij MAC, maar worden van tijd tot tijd uitgebracht met limited edition collecties.

Reageren op dit bericht is niet mogelijk